Twój koszyk jest pusty ...
» Polityka prywatności

Zmiana języka

PolskiAngielski

Kontakt

  • Firma krawiecka prowadzaca dzialanosc na cala Europe
    NIP: 000-000-00-00
  • E-mail:sklep@krawcowazparyza.pl
  • Telefon033 645 999 333
  • Godziny działania sklepucodziennie 9.00 - 16.00, w soboty 10.00 - 14.00

Ankieta

Ktore produkty spelniaja panstwa oczekiwania ?

  • suknie medeiwalne
  • suknie slubne
  • kostimy filmowe
  • suknie slowianskie
  • kreacje dla dzieci
  • Hafty reczne
  • Kreacje staroswieckie
  • stroje dla mezczyzn
  • ubrania nowoczesne
  • ubrania z innych epok

Cennik

Pobierz cennik HTMLPobierz cennik XLS

Polityka prywatności



Polityka ochrony prywatności

Prywatność


Firma ALD Automotive Polska sp. z o.o. (w dalszej części tekstu określana jako “My”, “Nasza firma”) respektuje i chroni Twoją prywatność.

Niniejsza Polityka Prywatności określa podstawy przetwarzania danych osobowych, jakie otrzymujemy od Ciebie za pośrednictwem naszej strony internetowej.

Zachęcamy, abyś przed rozpoczęciem korzystania ze strony zapoznał się z treścią niniejszego dokumentu.

Administratorem Twoich danych osobowych w rozumieniu ustawy z dnia 29 sierpnia 1997 r. o ochronie danych osobowych (Dz. U. z 2015 r. poz. 2135 z późn. zm.) jest ALD Automotive Polska sp. z o.o. z siedzibą w Warszawie (04 – 041) przy ul. Ostrobramskiej 101a, który przetwarza Twoje dane osobowe w celu zapewnienia kontaktu z Tobą, w tym udzielenia odpowiedzi na kierowane przez Ciebie za pośrednictwem formularza kontaktowego zapytanie.

W przypadku użytkowników aplikacji MyALD administrator danych przetwarza dane w celu należytej realizacji umowy o korzystanie z aplikacji MyALD, w szczególności umożliwienie użytkownikom posiadania indywidualnego konta w ramach tej aplikacji i korzystania z jej funkcjonalności.

W zależności od dobrowolnie udzielonej zgody, administrator danych może także przetwarzać dane użytkowników w celach marketingowych, w szczególności poprzez wykonywanie badań satysfakcji oraz wykonywanie statystyk oraz/lub w celu wykonywania marketingu bezpośredniego w rozumieniu art. 172 Prawa Telekomunikacyjnego z użyciem adresu e-mail i numeru telefonu użytkownika. W celu uniknięcia wątpliwości, nie udzielenie wyżej wymienionych zgód nie powoduje niemożności korzystania z aplikacji MyALD lub innych usług świadczonych przez administratora danych osobowych.


Informacje, jakie możemy gromadzić

Możemy zbierać i przetwarzać następujące dane na Twój temat: 

  • informacje, które przekazujesz wypełniając formularze zamieszczone na naszej stronie internetowej. Obejmuje to także informacje podawane za pośrednictwem naszego „formularza kontaktowego”. Możemy także prosić Cię o informacje, jeżeli zgłosisz problem z funkcjonowaniem naszej strony;
  • możemy także prosić Cię o wypełnienie anonimowych ankiet, z których korzystamy do celów badawczych. Nie jesteś jednak zobowiązany do ich wypełnienia;
  •  informacje dotyczące Twoich odwiedzin na naszej stronie internetowej, obejmujące między innymi dane o ruchu na stronie oraz inne dane dotyczące komunikacji i zasobów naszej strony, z których korzystasz


Adresy IP

Możemy zbierać informacje dotyczące Twojego komputera, w tym – gdy są one dostępne – Twój adres IP, dane dotyczące systemu operacyjnego i przeglądarki, z której korzystasz. Zbieramy je w celu prawidłowego administrowania naszym systemem oraz przekazywania zbiorczych danych reklamodawcom korzystającym z naszych usług. Są to dane statystyczne dotyczące działań i wzorców zachowań osób odwiedzających naszą stronę internetową – nie identyfikują poszczególnych osób.


Ciasteczka / Cookies

Nasza strona internetowa korzysta z „ciasteczek” (cookies), aby odróżniać Cię od innych użytkowników. Pozwala to nam prezentować Ci odpowiednie treści i zapewniać komfort podczas korzystania z naszej strony, a także przydaje się nam do jej ulepszania.

„Ciasteczko” to niewielki plik składający się z liter i cyfr, który przechowujemy w Twojej przeglądarce internetowej lub na twardym dysku Twojego komputera. Jeżeli nie zgadzasz się, aby cookies zapamiętywały informacje o Twoich odwiedzinach na naszej stronie internetowej możesz wyłączyć je poprzez odpowiednie ustawienia swojej przeglądarki. Jednakże, działanie niektórych funkcji naszej strony internetowej zależy od ciasteczek, ich wyłączenie może spowodować niemożność przeglądania w sposób prawidłowy zawartości strony.

Wykorzystywane przez nas ciasteczka mają charakter „analityczny”. Pozwalają nam na rozpoznanie i policzenie osób odwiedzających naszą stronę, jak również określenie sposobu korzystania z niej. Pozwala nam to na ulepszenie działania strony – na przykład poprzez ułatwienie wyszukiwania pożądanych treści. Więcej informacji na temat poszczególnych ciasteczek oraz celów, do jakich służą, znajdziesz w poniższej tabeli.

 

Rodzaj ciasteczka

 

Cel

 

Wygasa:

utma

 

To ciasteczko jest zwykle zapisywane w przeglądarce po pierwszych odwiedzinach użytkownika danej przeglądarki na naszej stronie. Jeżeli ciasteczko zostało usunięte przez użytkownika przeglądarki, a następnie po raz kolejny odwiedza on naszą stronę, zapisywane jest nowe ciasteczko typu utma, z innym unikalnym identyfikatorem. Ten rodzaj ciasteczka służy do ustalenia liczby unikalnych odwiedzających na naszej stronie i jest aktualizowane przy każdym otworzeniu strony. Ponadto ciasteczko to jest wyposażone w unikalny identyfikator, który Google Analytics wykorzystuje w celu zagwarantowania ważności
i możliwości dostępu do tego ciasteczka. Jest to dodatkowe zabezpieczenie.

 

Po 2 latach od chwili odwiedzin na stronie

utmb

 

To ciasteczko służy do nawiązania 
i kontynuowania sesji użytkownika odwiedzającego naszą stronę. Kiedy przegląda on jedną z zakładek na stronie, kod Google Analytics stara się zaktualizować to ciasteczko. Jeżeli go nie znajduje, tworzone jest nowe ciasteczko i nawiązywana jest nowa sesja. Ilekroć użytkownik odwiedza inną zakładkę, ciasteczko to jest aktualizowane i programowane do wygaśnięcia po 30 minutach – oznacza to, że jedna sesja trwa tak długo, jak długo trwa aktywność użytkownika w odstępach 30-minutowych. Ciasteczko to wygasa, jeżeli użytkownik przerwie korzystanie z danej strony na dłużej niż 30 minut.

 

Po 30 minutach od chwili odwiedzin na stronie

utmc

 

Ciasteczko to działa łącznie z ciasteczkiem utmb. Służy do ustalania, czy należy otworzyć nową sesję dla danego użytkownika. To ciasteczko nie ma daty ważności – wygasa z chwilą, gdy użytkownik zamyka swoją przeglądarkę. Jeżeli użytkownik odwiedzi stronę, zamknie przeglądarkę, a następnie powróci w ciągu 30 minut, wówczas brak ciasteczka utmc wskazuje, że trzeba nawiązać nową sesję, mimo iż ciasteczko utmb jeszcze nie straciło ważności

 

Po zakończeniu sesji

utmz

 

Ten rodzaj ciasteczka przechowuje informacje dotyczące sposobu, w jaki użytkownik trafił na naszą stronę – czy wpisał jej adres bezpośrednio w przeglądarkę, skorzystał z odsyłacza, znalazł adres w wyszukiwarce czy też natrafił na niego dzięki reklamie lub poprzez link w poczcie elektronicznej. Ciasteczko to służy do obliczania ruchu generowanego przez wyszukiwarki, przez kampanie reklamowe oraz nawigację w ramach naszej własnej strony. Jest aktualizowane przy każdym oglądaniu poszczególnych zakładek.

 

Po 6 miesiącach od chwili odwiedzin na stronie

jpanesliders

 

Te ciasteczka dostosowują odwiedzane strony internetowe do preferencji odwiedzających je osób, poprzez kontrolowanie menu, animacji oraz wielkości czcionek dla lepszego oglądania. Modyfikują wygląd oraz/lub funkcjonowanie strony. NIE SŁUŻĄ do tworzenia reklam dostosowanych do odbiorcy

 

Po zakończeniu sesji

Sm_au_c

 

To ciasteczko pomaga w dokładnej ocenie liczby osób odwiedzających stronę oraz skali korzystania z niej.

 

Po zakończeniu sesji

 


Nasza strona korzysta także z ciasteczek dostarczanych przez zewnętrzne firmy, używanych do zbierania anonimowych danych statystycznych dotyczących odwiedzin. Informacje te są przechowywane przez Google i są objęte jej zasadami prywatności, z którymi można zapoznać się pod tym adresem: http://www.google.com/privacy.html. Google Analytics gromadzi informacje dotyczące zakładek na naszej stronie, które odwiedzasz, wykorzystywanej przez Ciebie przeglądarki i systemu operacyjnego, jak również czasu spędzanego na naszych stronach. Dzięki tym informacjom możemy ulepszyć naszą stronę dla osób, które odwiedzą ją w przyszłości.

Korzystając z naszej strony internetowej wyrażasz zgodę na zamieszczanie przez nas ciasteczek na Twoim urządzeniu i korzystanie z nich. Możesz je zablokować, włączając w ustawieniach przeglądarki funkcję, która pozwala Ci na odrzucanie wszystkich lub niektórych ciasteczek. Jednak jeżeli ustawisz blokadę wszystkich ciasteczek (w tym ciasteczek niezbędnych), możesz napotkać problemy przy odwiedzaniu całości lub części naszej strony.

 

Dane innych podmiotów

Nasza strona może czasem zawierać odnośniki lub odsyłacze pochodzące z sieci partnerskich i współpracujących firm. Jeżeli klikniesz na taki odsyłacz, pamiętaj, że zewnętrzne strony mają własne zasady prywatności, a my nie ponosimy za nie żadnej odpowiedzialności. Zapoznaj się z zasadami prywatności obowiązującymi na takich stronach, zanim podasz im jakiekolwiek swoje dane.

 

Zmiany w naszej polityce prywatności

Wszelkie zmiany, jakie w przyszłości wprowadzimy w naszej polityce prywatności, będą publikowane na tej stronie oraz, jeśli będzie to możliwe, zostaną przesłane Ci pocztą elektroniczną.


Przejdź do strony głównej
Oprogramowanie sklepu shopGold.pl